Sajam poslova i praksi „JobFair ─ Kreiraj svoju budućnost!”

‚‚JobFair Kreiraj svoju budućnost!” je sajam poslova i praksi namenjen studentima i diplomcima prirodno-matematičkih i tehničko-tehnoloških fakulteta, koji će se ove godine održati 7. i 8. novembra. Nakon dve godine održavanja Sajma u onlajn formatu zbog epidemiološke situacije, JobFair se ponovo vraća na svoju staru adresu – Zgradu tehničkih fakulteta u Beogradu.

Organizatori događaja su neprofitne i apolitične studentske organizacije: Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd i Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Istek LK Beograd.

Sajam je nastao 2005. godine na inicijativu studenata volontera i ima za cilj povećanje stope zaposlenosti među mladima i zadržavanje stručnog kadra u našoj zemlji. Već osamnaest godina povezuje studente sa najuglednijim kompanijama i time daje mladima mogućnost da grade svoju budućnost u Srbiji.

JobFair, pored Sajma na kom će studenti biti u prilici da stupe u kontakt sa predstavnicima kompanija i saznaju više o poslovima i praksama koje oni nude, pruža priliku za razvoj veština kroz dodatni sadržaj:

  • „Panel diskusija — Pođi pravim putem” – diskusija na kojoj se obrađuju aktuelne studentske teme, a održava se dve nedelje pred Sajam. Panel se može pratiti uživo i onlajn na našem sajtu.
  • „LevelUp — Podigni nivo svojih veština” – seminar ličnih i profesionalnih veština, održava se 29. i 30. oktobra
  • TechTalk – predavanja o aktuelnim temama iz struke, 7. i 8. novembra. Predavanja se mogu pratiti uživo kao i preko strima na našem sajtu.
  • Razgovor za posao radionica na kojoj studenti imaju priliku da osete atmosferu intervjua za posao, 7. i 8. novembra.
  • CV baza u bilo kom trenutku posetioci mogu ostaviti svoj CV koji će biti prosleđen svim kompanijama koje učestvuju na projektu.

Sve aktivnosti su besplatne i održaće se uživo, a na sajtu jobfair.rs možete pronaći i prijave za LevelUp — Podigni nivo svojih veština! i Razgovor za posao.

Kako je interesovanje za JobFair svake godine sve veće, organizatori se trude da iz godine u godinu jačaju nacionalni karakter Sajma, što znači da je projekat namenjen studentima i diplomcima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta svih univerziteta u Srbiji.

Za više informacija možete posetiti sajt  www.jobfair.rs, i društvene mreže: Instagram (@jobfairrs), Facebook (@jobfairrs) i LinkedIn (JobFair ─ Kreiraj svoju budućnost!).