KST puni 64. godine!

Prošle su 64 godine od kada su mladi inženjeri davne 1954. godine oformili Klub studenata tehnike – jedan od simbola Beograda slavi svoj rođendan i nosi titulu najstarijeg kluba na Balkanu!

Period komunizma, FNRJ, SFRJ, Tito, društvene prilike sedamdesetih, osamdesetih, kriza devedesetih, promene dvehiljaditih – KST je bio svedok svega ovoga, ostavši do današnjeg dana mesto gde se mladi okupljaju, razmenjujući ideje, energiju, zabavu.

KST je mesto na kome su se održale brojne kulturne manifestacije, kroz koga su prošli mnogi ljudi iz sveta domaće muzike, filma i drugih umetnosti, i koji će, verujemo, nastaviti istim tempom i u istom maniru u godinama pred nama.

Protekla godina bila je veoma uspešna kao i prethodne, organizovan je 44. KST maskenbal, za koji se ponovo tražila karta više, kao i brojni koncerti i programi. Gledali smo nastupe YU Grupe, Who See, Samostalni referenata, Dječaka, Bjesova, Nikole Vranjkovića, Bad Copy i mnogih drugih, dok je kroz hodnike kluba prošlo na desetine hiljada mladih ljudi.