H-Bridges tim Elektrotehničkog fakulteta osvojio drugo mesto na IFEC takmičenju

H-Bridges tim je na nedavno završenom takmičenju ​IFEC​ ​2020.​ osvojio drugo mesto, odnosno nagradu “​The Outstanding Performance Award​”. U izuzetno jakoj konkurenciji sa preko 40 univerziteta širom sveta, ovo je veliki uspeh i potvrda njihovog kvalitetnog rada tokom protekle godine. Ponosni smo na činjenicu da je jedan tim iz Srbije uspeo da ostvari ovakav uspeh na prestižnom svetskom takmičenju.

IFEC​ (​International Future Energy Challenge​) je najveće svetsko takmičenje u oblasti energetske elektronike, koje sprovodi međunarodna organizacija  ​IEEE ​(​Institute of Electrical and Electronics Engineers​). Ovo takmičenje okuplja timove najboljih svetskih univerziteta koji godinu dana rade na multidisciplinarnom projektu. ​H-Bridges​ timu  ovo je peta uzastopna godina učešća i mogu se pohvaliti da su se svaki put vratili sa zapaženim rezultatima, od kojih je svakako najveća pobeda 2019. godine, kao i ovogodišnji rezultat.

Zadatak tekućeg tima je razvoj novog rešenja u vidu trostepenog pretvarača za priključenje solarnog mikrosistema sa galvanskom izolacijom na mrežu. Oni će, kao i uvek, pokušati da naprave uređaj koji će ispuniti sve tehničke zahteve u pogledu energetske efikasnosti kao i pouzdanosti rada samog uređaja pri svim eksploatacionim uslovima.

Čestitamo vam, i želimo puno sreće na narednim takmičenjima. Ne sumnjamo da ćete, uz dalju podršku Elektrotehničkog fakulteta i drugih saradnika, ostvariti još puno uspeha.