START KONFERENCIJA, GAMEDEV RADIONICE I HAKATON – prijavi se!

Ako želite da zakoračite u svet informacionih tehnologija, upoznate se sa najnovijim trendovima u ovoj industriji, steknete nova znanja ili proširite postojeća, Udruženje studenata informatike FONIS vam pozivom na učešće u projektu Start pruža ovu jedinstvenu priliku. Uz podršku kompanije Microsoft Srbija i Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu realizovaće se mnoštvo besplatnih predavanja, radionica i takmičenje u programiranju. Kroz ove aktivnosti možete uz samo malo inspiracije postići veliki napredak u profesionalnoj karijeri. Start predstavlja priliku entuzijastima u oblasti programiranja da se oprobaju u rešavanju praktičnih problema i bolje se pripreme za buduće zaposlenje ili preduzetnički poduhvat. Iz godine u godinu, zahvaljujući mogućnostima koje pruža studentima, Start je projekat koji je izuzetno posećen i pozitivno ocenjen. Start od ove godine obuhvala 3 dela: IT Konferenciju, Gamedev radionice i Hakaton.

Konferencijski deo će biti održan 14. i 15. maja na Fakultetu organizacionih nauka, gde će predavači iz različitih sfera IT-a prezentovati trenutno najzanimljivije i najaktuelnije teme.  Sigurni smo da će se među našim predavačima naći neki stručnjak koga ste oduvek želeli da čujete, i zato zauzmite svoje mesto na vreme slanjem prijave koja se nalazi na sledećem linku! Prijave su otvorene za sve do 12. maja!

Posebno osveženje na ovogodišnjem projektu predstavlja Gamedev nedelja koja se organizuje po prvi put. U okviru ovog dela projekta imaćete priliku da 5 dana zaredom slušate predavanja i prisustvujete radionicama koje će voditi neki od najiskusnijih game developera sa naših prostora. Predavanja i radionice će se održavati u večernjim časovima svakog dana od 16. do 20. maja na Fakultetu organizacionih nauka i preporučujemo vam da se prijavite što pre na linku zato što je broj polaznika ograničen! Poslednji rok za prijave je 14. maj i svi se mogu prijaviti.

Poslednji deo ovog projekta, Start hakaton, održava se u periodu od 21. do 23. maja. Hakaton je prava prilika za sve studente da demonstriraju svoja znanja iz oblasti IT-a i iskažu svoj takmičarski duh. Tematika hakatona je bazirana na konceptu otvorenih podataka (open data), odnosno takmičari će nad određenom bazom prikupljenih podataka kreirati svoje aplikacije. Prvog dana, nakon objavljivanja teme takmičenja, učesnici će imati tri sata za osmišljavanje izgleda i funkcionalnosti aplikacije, u saradnji sa mentorima koji će ih usmeravati u razradi ideje. Nakon kraće pauze, počeće deo takmičenja vezan isključivo za programiranje gde će takmičari imati tačno 24 sata da naprave svoju aplikaciju. Poslednjeg dana uslediće prezentacije rešenja, kojima mogu da prisustvuju svi oni koji žele da čuju kreativne ideje naših takmičara. Prijave za učešće možete pronaći na linku i otvorene su za sve studente iz Srbije do 18. maja!

Ovo je prilika koju ste čekali ukoliko već dugo želite da usavršite svoje znanje i oprobate se u rešavanju nekog realnog problema! Ako vam je dosta teorije i želite da stvorite nešto što ima stvarnu vrednost prijavite se na Start hakaton, ili naučite kako da se približite svom cilju na nizu predavanja i radionica uspešnih ljudi iz sveta informacionih tehnologija. Ako ste kreativni, želite da promenite sadašnjost i da budete iznad proseka, iskoristite ovu šansu! Više informacija pogledajte na sajtu http://www.start.edu.rs/. Inspiration wanted!