U petak, 31.05. KST hor je održao svoj prvi samostalni koncert i ovakvom proslavom obeležili su svojih prvih pet godina postojanja

Koncert je počeo potpuno netipično. Gosti u Klubu studenata tehnike su nestrpljivo očekivali da se hor popne na binu, dok su im oni priredili malo iznenađenje. Na čelu sa mladom i dirigenticom Natašom Lazić, prva numera izvodila se baš iz publike, gde su pevači u mrklom mraku bili raspoređeni po čitavom klubu, i držeći svećice pravili bajkovitu atmosferu, tako uključujući i svakog člana publike u ovaj performans.

Hor nas je poveo na jedno šarenoliko proputovanje kroz apsolutno najveće hitove kako strane tako i domaće muzike. U glas smo pevali Help, Hallelujah, We are the champions, Waterloo, gde su se kao gosti pojavile i članice benda ABBA Real tribute. Kako je koncert odmicao, tako je i hor menjao stilove i žanrove i doveo do hitova kao što su Uzalud pitaš, Rama lama ding dong, Pjesmo moja, sa najrazličitijim zanimljivim performansima, aranžmanima i čak rekvizitima.

Zatim su nas vratili u neko drugo vreme i iznenadili nesvakidašnjom izvedbom dobropoznatih pesama iz čuvenih serija Bolji život, Srećni ljudi, Porodično blago i Bela lađa. To su numere koje svako od nas zna i sa nostalgijom pamti, ali u ovakvom aranžmanu ih do sad nismo nikad čuli.

Koncert je pratila bujica emocija. Među publikom su se našli roditelji, bake, deke, drugarice, momci, najbolji prijatelji, oni koji su iz drugih gradova došli da podrže svoje, bilo je i onih koji su svojim dolaskom iznenadili učesnike, a najviše je bilo nekadašnjih „bivših“ članova hora, koji su iz sveg glasa bodrili svoje „naslednike“, bez obzira da li ih poznaju ili ne.

Ovaj zaista sjajan događaj ostaće upamćen kod svakoga ko je prisustvovao, a članovi će ga pamtiti i prepričavati kao veliki i prvi od mnogih nadolazećih uspeha.

Bravo hor!