DIZAJN JE SVUDA, TRINAESTI PUT U BEOGRADU

Udruženje studenata tehnike Evrope – Beograd, trinaesti put zaredom organizuje seminar dizajna i brendiranja, BEST design WEEK,  od 13. do 19. maja 2023. Godine, koji će se održati na Fakutetu oranizacionih nauka.
Seminar je kreiran od strane lokalne grupe BEST Beograd i već dugi niz godina uspešno napreduje i visoko se pozicionira, kako po kvalitetu obrazovanja koje nudi kroz radionice i predavanja, tako i po vizuelnom identitetu, kreativnosti i inovativnosti.

Radionice su namenjene svim zainteresovanim studentima koji tek ulaze u svet dizajna i brendiranja, kao i onima koji imaju iskustvo, ali i želju da saznaju nešto novo ili unaprede svoje znanje. Cilj projekta je da se obezbedi besplatno savladavanje, napredovanje i usavršavanje na polju grafičkog dizajna, web dizajna, digitalne fotografije i video montaže.

Seminar se sastoji iz šest radionica na kojima se obrađuju sledeće teme:

  • Graphic Design Basic – radionica na kojoj se studenti upoznaju sa osnovama grafičkog dizajna i korišćenjem adekvatnih softvera koji im omogućavaju da lako savladaju proces od ideje do realizacije.
  • Graphic Design Advanced – predstavlja mogućnost za studente koji već imaju predznanje na ovom polju, da svoje veštine korišćenja programa iz oblasti grafičkog dizajna usavrše kroz rad na brendiranju — kreiranju vizuelnog identiteta.
  • Web Design Basic –studenti će se upoznati sa osnovama web dizajna kroz upoznavanje sa mogućnostima koje nude HTML i CSS. Takođe, steći će i osnovna tehnička znanja o načinu funkcionisanja web sajtova.
  • Web Design Advanced – namenjen je polaznicima koji dobro poznaju osnove web dizajna i koji su savladali pisanje kodova ali im je potrebna pomoć i dodatno znanje o mogućnostima koje koji nudi JavaScript kako bi učinili svoj sajt još boljim.
  • Digital Photography – namenjena je svim studentima koje zanima šta je to potrebno za dobru fotografiju, koje su to osnove i teorijska znanja koja će im koristiti i da, konačno, primene svoje veštine fotografisanja.
  • Video Editing – u produkcijskom smislu montaža je od ključne važnosti. Video i audio zapisi su postali masovniji sadržaj, a sama veština montaže traženija nego ikad pre. Za studente koje privlači montaža video i audio sadržaja, kao i rad u najkorišćenijem softveru u te svrhe, ovo je definitivno pravi poziv.

Pored navedenih radionica organizujemo i dan predavanja posvećen trendovima savremenog dizajna – Design Insight koji će se održati 29. aprila. Cilj predavanja je da podstaknemo kreativnost studenata zainteresovanih da se bave dizajnom i brendiranjem, motivišemo njihov napredak kroz zanimljiva predavanja predavača i stručnjaka u svojoj oblasti. Ovim putem želimo da približimo koje su to mogućnosti, novi proizvodi, alatke i tehnologije u svetu dizajna, fotografije i video montaže. Predavanju će moći da prisustvuju svi učesnici, kao i zainteresovani studenti koji nisu učesnici radionica, uz prijavu. Prijave za učešće na BEST design WEEK-u su otvorene od 19. aprila do 3. maja na sajtu bdw.best.rs gde možete naći više informacija o projektu. Sve radionice su besplatne, a po završetku seminara, učesnici će dobiti sertifikat o učešću.